pouët.net

Go to bottom
GoBIT by Adapt
[nfo]
screenshot added by tomaes on 2017-08-06 14:10:11
platform :
type :
release date : august 2017
release party : Assembly 2017
compo : oldskool demo
ranked : 6th
  • rulez 8
  • is ok 4
  • sucks 0
popularity : 0%
 0%
  • rulez 0.67
alltime top: #16024
added on the 2017-08-06 14:09:30 by tomaes tomaes

popularity helper

increase the popularity of this prod by spreading this URL:

or via: facebook twitter google+ pinterest tumblr

comments

Sorry for that framerate, otherwise pretty amazing.
rulez added on the 2017-08-06 14:10:36 by visy visy
This was developed on too fast DosBOX, sorry
added on the 2017-08-06 14:11:54 by leGend leGend
Yeah, apparently not so fast on a real P133, but just right for DOSBox consumption. ;)
rulez added on the 2017-08-06 14:14:35 by tomaes tomaes
This seems to have some sophisticated effects, though it was too slow for the compo machine. Thankfully, I have a P3 to try it.
rulez added on the 2017-08-06 15:40:43 by Optimus Optimus
since I'm the last who could complain about framerates ;-) a big (motivation) thumb for DOS prod, nice visuals ! Maybe next you try PCem as vintage computer emu instead of dosbox ...
rulez added on the 2017-08-06 20:41:47 by TheMechanist TheMechanist
Seconding PCem where you can actually get a sensible idea of a framerate on Target HW. Well, I like everything about it except the compo framerate really
added on the 2017-08-06 20:57:35 by visy visy
There's some ok parts there, but it was a pain to watch on the big screen at 2 fps or something. Dosbox-X is another choice if you want a bit better estimate of how it'll run on a real machine.
added on the 2017-08-07 09:01:44 by Marq Marq
pretty nice water\particles effect but yees, 3d stuff is a bit slow.
on the other hand, great music! :)
rulez added on the 2017-08-07 10:59:42 by wbc\\bz7 wbc\\bz7
Even though the framerate was very poor in many parts (sorry to hear it was an emulation issue with development), it was fairly obvious that it would have been really impressive with just a slightly faster machine.
rulez added on the 2017-08-07 15:46:15 by Mystran Mystran
was nice :)
rulez added on the 2017-08-07 18:06:59 by sensenstahl sensenstahl
Some cool looking effects but also parts that basically look like they'd be bugging heavily. Not sure why it's so slow. The triangle tunnel is a slideshow but surely a shaded grid expander would be fairly trivial to get running at a half acceptable speed. Also the adapt logo distortion seems simple but is still incredibly slow. Thumb up for the nice bits and the bangin' soundtrack.
rulez added on the 2017-08-07 20:23:41 by dodke dodke
Just a bug report for now, didn't manage to watch it yet.

On my P2 350 with an S3 Virge graphics card, it failed to start, saying it couldn't set the correct video mode. Tried with and without univbe. My own VBE code reports these video modes as being available: http://nuclear.nsupdate.info/tmp/vbeinfo/s3virge_univbe.txt

On my second dos box, which is a P200 MMX with a VBE3-capable riva128 it progresses further but hangs with the last message being: "Adding parameter textureFile with value: envtex3.pcx".

Hope this helps.
added on the 2017-08-11 22:09:57 by Nuclear Nuclear
How much memory is needed? 32 megs doesn't seem to suffice or then there's something else wrong on my P166.
added on the 2017-08-11 22:21:03 by Marq Marq
@Nuclear: on S3, try to use UniVBE 6.53 or S3VBE20 instead, afaik demo requires 320x200 16bpp mode to be present.
in case of latter issue, try increase FILES in config.sys or run demo from fresh copy, or get a bit more memory (128mb works fine, didn't tested with less amount)
added on the 2017-08-12 20:23:00 by wbc\\bz7 wbc\\bz7
wbc\\bz7: indeed with 6.53 i get many more video modes. Why would 6.7 give me fewer modes? Anyway, now the demo tries to start on the S3 machine, but hangs after the splash screen scrolls upwards...
added on the 2017-08-13 10:59:34 by Nuclear Nuclear
@Nuclear: hmmm, looks like lack of RAM or overclocking/overall system stability problems (but i'll bet for first as demo runs fine on my p200mmx)
SDD 6.7 is a bit messed up, so it supports more chipsets but probably drops proper support for older ones.
added on the 2017-08-13 20:08:25 by wbc\\bz7 wbc\\bz7
Some good ideas here, but painfully slow.
added on the 2017-08-14 19:37:07 by Frequent Frequent
additional quirk: seems that demo writes logs to stdout/stderr without checking videomode, and some cards that support BIOS text print functions in VESA modes (i.e. NVidia) cause all this stuff to appear on screen, making loading painfully slow (so run "demo.exe > nul" to avoid this :)
added on the 2017-10-05 14:38:46 by wbc\\bz7 wbc\\bz7

submit changes

if this prod is a fake, some info is false or the download link is broken,

do not post about it in the comments, it will get lost.

instead, click here !

[previous edits]

add a comment

Go to top